Google analytics Toestaan Niet toestaan

Hilvaria - Oirschot Vooruit 2-3

17 oktober 2021 19:15

Oirschot Vooruit pakt 3 punten in de blessuretijd!
    Om 14.30 uur floot scheidsrechter Lambert van der Ven af voor de wedstrijd Hilvaria – Oirschot Vooruit. Na 1 minuut legde de overigens prima leidende referee de wedstrijd weer stil omdat een kwispelende hond nieuwsgierig het speelveld op rende. Eigenlijk was dit één van de weinige hoogtepunten van de eerste helft.

Oirschot speelde slordig en Hilvaria rook kansen. In de 30e minuut kon Niels Stockman nog met een prachtige save een kopbal van Tim van Riel onschadelijk maken, maar in de 35e minuut kopte Max Toemen vrijstaand de 1-0 binnen uit een voorzet van Gideon Kingongo. Op dat moment zeker verdiend. Net voor rust miste Daan Hagemeier alleen voor de keeper en keurde de scheidsrechter de 2-0 voor Hilvaria af vanwege buitenspel. Ruststand 1-0.
    Na de rust zagen we een feller Oirschot Vooruit. Bram Meeuwis verving Rens van Gaal en Luke van Kollenburg kwam voor Daan Hagemeier.

In de 57e minuut kon Hilvaria nog de bal van de lijn trappen na een inzet van Bram Meeuwis, maar in de 59e minuut scoorde Fons Meeuwis uit een assist van Bram van Straten de 1-1. Binnen 1 minuut stond het weer 2-1 voor Hilvaria. Wederom uit een voorzet van Gideon Kingongo maakte Max Toemen zijn tweede doelpunt van de middag.
    Tussen de 60e en 85e minuut was er veel oponthoud door blessures en gehaast en slordig spel wederzijds. Ook wel wat kansen maar steeds waren de keepers en/of verdedigers de baas.

In de slotfase kwamen Gijs Sebregts en A1 speler Max van de Wal voor Daan van Nunen en Koen Versteden. In de 85e minuut nam Fons Meeuwis een corner. Zijn tweelingbroer Bram anticipeerde fantastisch door de bal tegen ’t net te koppen. Absoluut de verdiende gelijkmaker, 2-2.

Iedereen van de circa 50 Oirschot Vooruit supporters die aanwezig waren in Hilvarenbeek had zich verzoend met een gelijkspel. Maar ver in blessuretijd kopte wederom Bram Meeuwis uit een vrije trap van Joris Swaanen de 2-3 binnen.
    In de euforie die toen natuurlijk bij de supporters ontstond, werd er gesproken over de moeilijke week die de tweeling Meeuwis achter de rug had. Zaterdag de uitvaart van opa Frits Meeuwis en vandaag de veerkracht hebben om de groen-witten op de koppositie van de tweede klasse te houden!