Google analytics Toestaan Niet toestaan

Zegenreeks duurt voort na overwinning op SHH

23 april 2023 20:15

Vandaag stond de wedstrijd tegen SHH uit Herten op het programma. Ondanks de afstand en concurrentie van PSV-Ajax op tv waren toch vele supporters afgereisd om de groen-witten te steunen.

Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd. Oirschot Vooruit speelt voor de periodetitel en SHH doet nog mee aan de strijd om het kampioenschap. Vanaf het eerste begin nam Oirschot Vooruit echter het spel in handen en zette het SHH onder druk. Zelfs zodanig dat de achterhoede fouten ging maken.

In de 16e minuut trapte Niels Stockmans de bal over de complete achterhoede van SHH. Die stonden erbij en keken ernaar. Joris Swaanen schatte de situatie beter in en lepelde de bal met een boog over de keeper, 0-1.

Vijf minuten later opnieuw een fout van de keeper. Nu probeerde Daan Hagemeier ook die truc uit te halen. Maar nu lukte het niet. Maar lang hoefde de toeschouwers niet te wachten op de volgende kans. Nu redde de keeper door de bal net corner te tikken.  Oirschot Vooruit kreeg nu kans op kans. Maar het bleef 0-1 tot de 24e minuut. De keeper had teveel tv gekeken. Hij schoof de bal van de rand van het strafschopgebied niet in de voeten van een medespeler, maar in de voeten van Koen Versteden. Die schoof de bal heel simpel in het lege doel. 0-2.

Hierna werd de wedstrijd wat feller en kreeg ook SHH een paar kansjes, maar de groen-witten hielden het betere van het spel. Helaas waren de voorzetten van Max van de Wal en Bram van Straten onnauwkeurig of werden deze niet goed afgewerkt. 0-2 ruststand.

Meteen na de rust had Oirschot Vooruit weer de eerste kans. Max van de Wal schoot hard op doel, maar het schot werd geblokt en resulteerde in een corner. SHH had de rust toch gebruikt om de zaak op scherp te zetten. Er kwamen overtredingen en ook kansen voor SHH. De eerste al in de 47e minuut, maar Niels Stockmans redde subliem.

Oirschot Vooruit trainer Roland Schuermans bracht twee nieuwe spelers in het veld. Alex van Overdijk en Tim Neggers kwamen voor Jip Stam en Max van de Wal. Tim Neggers gaf meteen zijn visitekaartje af en scoorde ook. De grensrechter had echter helaas voor buitenspel gevlagd en het doelpunt ging niet door.

SHH ging nu ook meer druk uitoefenen. In de 61e minuut was er een prima aanval van de thuisploeg maar opnieuw redde Niels Stockmans weer geweldig. Vlak daarop kwam de eerste gele kaart van de wedstrijd voor een speler van SHH. In de 65e minuut stond Oirschot Vooruit wat nonchalant te verdedigen wat hun spits een open doelkans gaf. Alleen voor de Oirschotse keeper dacht hij vanaf vijf meter simpel te scoren, maar Niels Stockman redde opnieuw met een prima reflex.

Het spel golfde op en neer en in de 68e minuut dacht Tim Neggers een prima voorzet van Daan Hagemeier af te ronden, maar nu redde hun keeper op onnavolgbare wijze. SHH drong steeds verder aan om de aansluittreffer te maken. Dat ging gepaard met steeds meer overtredingen ook door de groen-witten, waar de scheidsrechter toch steeds liet doorspelen. Bij Oirschot Vooruit kwam Bram Meeuwis in de 74e minuut Daan Hagemeier vervangen.

In de 82e minuut was er een heel rare situatie. Buiten het strafschopgebied werd een stevige overtreding gemaakt op een speler van Oirschot Vooruit. Aangezien Oirschot Vooruit in balbezit bleef paste de scheidsrechter de voordeelregel toe.  Bram van Straten scoort onhoudbaar. De scheidsrechter fluit echter en geeft een vrije trap aan Oirschot Vooruit op de plaats waar de overtreding was geweest.

De wedstrijd werd wat onvriendelijker omdat SHH de aansluiting niet gemaakt kon krijgen. De overtredingen pittiger en in de 87e minuut sloeg de vlam in de pan. De spelers van beide elftallen begonnen vlak voor de tribune te duwen en trekken. Zelfs het publiek van beide ploegen deed mee. Toen de zaak weer gesust was liet de scheidsrechter toch nog vijf minuten doorspelen maar er werd niet meer gescoord. Dus zette Oirschot Vooruit haar overwinningsreeks gewoon door!

Door dit resultaat behoud Oirschot Vooruit een uitstekende kans op het behalen van de 2e periodetitel met zicht op nacompetitie voor promotie. Wie had dat gedacht na de slechte start van het seizoen!