Google analytics Toestaan Niet toestaan

De Valk – Oirschot Vooruit 1-3

2 april 2023 21:30

Oirschot Vooruit had ook deze wedstrijd wel meer doelpunten kunnen scoren maar het vizier stond vandaag niet zo goed als vorige week. Een terechte overwinning van de groen-witten die hierdoor bovenaan staan in de tweede periode.

De Valk begon sterk en kreeg na 7 minuten de eerste mogelijkheid. Een diepe bal naar de spits die de bal over de uitkomende Niels Stockman tikte en hiermee de 1-0 maakte. De Valk bleef hierna de betere ploeg en kreeg in de 15e minuut de kans op 2-0. Gelukkig ging dit schot naast het doel.

Na 20 minuten nam Oirschot Vooruit geleidelijk aan het spel over van De Valk en begon kansen te creëren.  Daan Hagemeier kopte een voorzet op de lat. Een te slap schot van Bram van Straten werd van de lijn gehaald. Er volgen enkele goede schoten die over en naast het doel gingen. Het was wachten op de gelijkmaker. Een prachtige vrije trap van Bram van Straten werd nog door de doelman en de paal naast gewerkt maar in de 34e minuut was het eindelijk raak. Een prachtig hakje van Koen Versteden op de doorgelopen Joris Swaanen werd keurig tegen de touwen gewerkt door deze laatste: 1 -1. Twee minuten later ging de spits, bij een zeldzame uitbraak van De Valk, binnen het strafschopgebied neer en de scheidsrechter wees naar de stip. De penalty werd heel slap ingeschoten en Niels Stockman hield de bal eenvoudig voor de lijn. Tot aan de rust was er verder niet veel meer te beleven.

Na de pauze, waarin Tim Neggers in het veld was gekomen voor Jip Stam, was Oirschot niet meteen wakker maar na de gemiste kans van de spits van De Vlak was het over. Oirschot Vooruit kreeg hierna alle mogelijkheid om te voetballen  en kansen te creëren. Joris Swaanen was heer en meester op het middenveld en strooide met mooie balletjes op de spitsen van Oirschot.

In de 57e minuut maakte Daan Hagemeier met een mooie kopgoal uit 1 van die mooie voorzetten de 1-2. Teun Sebregts en Koen Versteden werden gewisseld voor Teun van de Biggelaar en Alex van Overdijk. De kansen voor Oirschot waren hierna niet meer te tellen. Over, naast en op de doelman gingen de schoten. In de 65e minuut maakte Bram van Straten dan toch zijn verdiende doelpunt na eerdere schotpogingen: 1-3. Max van de Wal kreeg ook nog een mooie mogelijkheid op een doelpunt maar de doelman stond meermaals in de weg. Oirschot Vooruit verzuimde dus om het doelsaldo op te vijzelen maar de supporters hadden toch een mooie wedstrijd gezien  met een overheersend Oirschot Vooruit.

Nu een week rust en na de Pasen volgt wederom een wedstrijd tegen een hoger geplaatste tegenstander: thuis tegen Mierlo Hout.