Google analytics Toestaan Niet toestaan

Monsterscore op RPC: 8-1

26 maart 2023 22:00

Onder niet al te beste weersomstandigheden behaalde Oirschot Vooruit een monsterzege op RPC. De wedstrijd begon wat later i.v.m. beschikbaarheid van de velden. Oirschot Vooruit nam meteen het initiatief, maar het eerste gevaar kwam toch van RPC dat een kansje kreeg door weifeling in de achterhoede van Oirschot Vooruit. Het spel ging prima op en neer omdat beide ploegen op de aanval speelden. Een loeihard schot van de RPC spits ging echter ver langs het doel. Van de andere kant was, een te slappe boogbal een makkelijke prooi voor de keeper van RPC, evenals een kopbal van Koen Versteden. Dus voorlopig nog 0-0.

In de 28e minuut was het echter wel raak. Een achterhoedespeler van RPC miste de bal en daardoor kon Bram van Straten de bal in de voeten schuiven van Koen Versteden. Vanuit de draai scoorde hij in de uiterste hoek, 1-0.  Een prachtdoelpunt. Het leek een bevrijding voor de groen-witten. Ineens lukte alles en kwamen er diverse kansjes. In 40e minuut ontving Job van Gestel, de laatste man van Oirschot Vooruit, de bal in de middencirkel. Aangezien hij niemand de diepte in zag gaan, soleerde hij meteen een paar RPC-ers voorbij en verder nog meer verdedigers die hij tegenkwam totdat hij vrij voor de keeper kwam. En hij scoorde beheerst in de uiterste hoek. Een pracht solo en 2-0 op het scorebord. Dit doelpunt bleek het breekpunt te zijn van deze middag. De rust brak aan met een stand van 2-0.

Na rust begon Oirschot Vooruit met waar het mee gestopt was. Gewoon prima en snel combineren, elkaar zien staan en…. scoren. In de 47e minuut maakte een speler van RPC een fout op een doorgebroken speler. De vrije trap werd sluw genomen. Joris Swaanen leek hem te nemen, maar liep langs de bal en ondertussen schoot Bram van Straten onhoudbaar binnen, 3-0.
    De wedstrijd was gespeeld. Maar Oirschot Vooruit wilde vandaag meer. Er werd gevoetbald zoals de toeschouwers van Oirschot Vooruit lang gemist hadden.  Vijf minuten later was er het volgende doelpunt. Joris Swaanen geeft vanaf de achterlijn een prima voorzet en Bram van Straten tikt de bal binnen voor de 4-0.

Tien minuten later kwam er opnieuw een doelpunt. Op een curieuze manier. Op de doellijn werd de bal  drie tot vier keer toe ingeschoten en tegengehouden totdat opnieuw Bram van Straten de bal uiteindelijk over de doellijn wist te werken voor de 5-0.
    De spelers van RPC geloofden het wel en boden steeds minder tegenstand.

In de 70e  minuut wisselt Oirschot Vooruit trainer Roland Schuermans twee spelers. Koen van Heerebeek en Teun Sebregts maakten plaats voor Lars Versteden en Kees de Bresser. Maar de doelpuntenhonger was voor de groen-witten nog niet gestild. In de 80e minuut geeft opnieuw Joris Swaanen een prima voorzet en de inlopende Daan Hagemeier schuift binnen voor de 6-0. Hij maakt meteen plaats  voor Gijs Sebregts. In de 82e  minuut kan RPC wat terugdoen. Mark Werts scoort de 6-1. In de 88e  minuut was er een voorzet van Lars Versteden op zijn broer Koen en die scoort met een kopbal de 7-1 voor Oirschot Vooruit.

Kees de Bresser had als invaller jeugdspeler nog een actie in huis. Hij passeerde twee spelers, maar strandde in het zicht van de goal. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd kwam opnieuw op naam van Bram van Straten, die dus 4 keer trefzeker was vanmiddag. Einduitslag 8-1. Voor de supporters van  de groen-witten een pracht wedstrijd. Zondag aanstaande is de volgende wedstrijd in Valkenswaard tegen De Valk.