Google analytics Toestaan Niet toestaan

Opnieuw overwinning Oirschot Vooruit 1

12 maart 2023 18:30

Na 4 opeenvolgende overwinningen speelde de groen-witten vandaag tegen de Limburgers uit Maasbree, tot vandaag de nummer voorlaatst op de ranglijst. MVC ’19 begon aanvankelijk het meest fel aan deze wedstrijd maar in de 8e minuut was de eerste de beste aanval van Oirschot Vooruit meteen raak. Linksback Jip Stam bereikte met een strakke voorzet spits Daan Hagemeier die van dichtbij de bal binnenschoot: 1-0.

Niet veel later een identieke aanval over links met dit keer de voorzet van Max van de Wal die de inkomende Koen Versteden bediende. Ook deze keer was het raak en stond het 2-0 voor de thuisploeg na 14 minuten.

Een prima start dus voor de thuisploeg, die de laatste weken sowieso weer aardig op dreef is na een stroeve eerste seizoenshelft. Na enkele minuten ging het voor de 3e keer via de linkervleugel richting doel. Wederom Jip Stam, die vandaag goed op dreef was, legde de bal panklaar voor de inkomende Joris Swaanen. Die wist dit buitenkansje wel te benutten en hij bracht daarmee de stand op 3-0. Ook in de 35e minuut was een doelpunt dichtbij maar Bram van Straten kon net niet afronden voor een vierde Oirschots doelpunt.

Oirschot Vooruit controleerde de wedstrijd volledig en MVC ’19 had weinig in te brengen. Vlak voor rust was er ook een aanval over de rechterflank waarbij de voorzet van Koen van Heerebeek ingekopt werd door Max van de Wal, helaas net niet hard genoeg zodat de keeper van MVC ’19 dit keer een tegentreffer kon voorkomen. Een overtuigende eerste helft dus met een 3-0 ruststand.

Na de pauze een zelfde spelbeeld met Oirschot Vooruit als bovenliggende partij. De eerste wissel was in de 58e minuut toen de lichtgeblesseerde Koen Versteden het veld verliet voor Bram Meeuwis. Oirschot Vooruit kreeg diverse corners en vrije trappen maar was in de afronding wat minder effectief dan in het eerste bedrijf. Invaller Bram Meeuwis was een paar keer heel dicht bij een doelpunt maar het duurde tot de 79e minuut toen invaller Tim Neggers met een mooie individuele actie vanaf de rand van de 16 meter verrassend raak schoot en de 4-0 liet aantekenen.

In de slotfase was er ook nog speeltijd voor debutant Marijn van Hees die in de 84e minuut in het veld kwam voor Bram van Straten. Nog enkele kleine kansen voor de groen-witten maar de stand bleef staan op 4-0. Een verdiende overwinning, alweer de vijfde op een rij waarmee Oirschot Vooruit zich bovenaan in de 2e periodestand heeft genesteld.