Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit verslaat Valkenswaard met 2-1

10 oktober 2021 17:15

Voor aanvang van de wedstrijd werd Rinus de Bresser bedankt voor zijn geweldige inzet voor het eerste elftal de afgelopen 17 jaar. Al die tijd was hij de elftalbegeleider en stond hij klaar voor de jongens. Kei bedankt Rinus!

Na het eerste fluitsignaal gaat Oirschot Vooruit agressief van start maar het wordt een rommelige en slordige eerste helft. Veel fout aangespeelde ballen die recht in de voeten van de tegenstander kwamen, te zacht en te hard gespeelde ballen. Het zorgde toch voor enkele spektakelmomenten voor beide doelwachters. Zo kreeg Fons Meeuwis in de 17e minuut een eerste schotkans maar deze ging rakelings langs het doel, Vlak daarna kreeg Daan Hagemeier de kans om vrij in te tikken maar de doelman redde alsnog op de doellijn. Ook lukte het Fons Meeuwis niet om de doelman te verschalken met een net te korte lobbal.

Tien minuten voor de rust redde de doelman van Valkenswaard op een hard schot van Joris Swaanen en uit de daaropvolgende corner kopte Rens van Gaal net langs het doel. Geheel tegen de verhouding in kwam Valkenswaard via een snelle counter net voor rust op een voorsprong door Tom van de Donk (0-1).

Na de rust kwamen Jip Stam en Bram Meeuwis in het veld voor Daan Hagemeier en Rens van Gaal. Oirschot Vooruit ging op jacht naar de gelijkmaker en dat had in de 53e minuut succes. Uitblinker Bram van Straten gaf een mooie voorzet op Fons Meeuwis, die de bal keurig binnen kopte (1-1).

Oirschot Vooruit werd sterker en kreeg meerdere mogelijkheden op een voorsprong en het was bijna Valkenswaard dat wilde helpen met een eigen doelpunt. Hier stond een vrije kop kans voor Valkenswaard tegenover maar gelukkig kwam Oirschot Vooruit niet opnieuw op achterstand.

Het was 12 minuten voor het eindsignaal toen Bram Van Straten de bal wederom goed teruglegde, dit keer op de opkomende Koen Versteden en deze schoot keurig binnen (2-1). Ook hierna kreeg Oirschot Vooruit nog enkele mogelijkheden via onder andere Jip Stam maar de stand veranderde niet meer.

Oirschot Vooruit blijft zo goed meedraaien in de top van de competitie met 7 punten uit 3 wedstrijden en gaat volgende week op bezoek in Hilvarenbeek.