Google analytics Toestaan Niet toestaan

Tweede overwinning op rij voor Oirschot Vooruit 1

12 februari 2023 19:15

Vanwege problemen met het hoofdveld werd vandaag uitgeweken naar het kunstgrasveld voor deze voor beide teams belangrijke wedstrijd . Voor aanvang werd respectvol een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers in Turkije en Syriƫ.

Oirschot Vooruit moest kort voor de start van de wedstrijd nog een wissel doorvoeren in de opstelling vanwege een blessure van Teun Sebregts. Voor hem in de plaats was het Teun van de Biggelaar die in de basis elf van start ging.

De wedstrijd was nog maar net van start toen in de 2e minuut Joris Swaanen doorbrak richting het doel van Veritas. Keeper Tom van den Heuvel kwam uit en maakte een dusdanige overtreding waardoor de scheidsrechter van dienst, Dhr. Aartsen, niets anders kon doen dan rood geven. De bal eindigde in het doel maar door het (te) vroege fluiten was de voordeelregel niet meer van toepassing. Voor Oirschot Vooruit resteerde slechts een vrije trap en een man meer situatie.

De groen-witten wilden zo snel mogelijk gebruik maken van deze situatie maar dat viel nog niet mee. Enkele kleinere kansen volgden voor Oirschot Vooruit maar het duurde tot de 25e minuut voordat Max van de Wal vanaf de rechterkant met een fraaie actie voor de 1-0 zorgde. Een terechte voorsprong op dat moment. Vlak voor rust was het Bram van Straten die met een kopbal dicht bij de 2e treffer voor Oirschot Vooruit was maar invaller keeper Sjoerd Linssen wist redding te brengen voor de Limburgers. Ruststand 1-0.

Na de pauze was het Veritas wat sterker uit de kleedkamer kwam en op zoek ging naar de gelijkmaker. Koen van Heerebeek kwam in het veld voor Devin van de Schoot in de 56e minuut. Dit zorgde voor wat verwarring in de verdediging bij Oirschot Vooruit waarvan Veritas bijna profiteerde. Gelukkig was keeper Niels Stockman attent en wist hij met een mooie redding een doelpunt te voorkomen.

Oirschot Vooruit werd weer wat sterker en nam het initiatief in de wedstrijd weer over. Dit resulteerde in enkele corners voor de thuisploeg. In de 74e minuut was het Koos Gloudemans die hard en zuiver binnenkopte uit een corner van Bram van Straten, 2-0.

Trainer Roland Schuermans voerde direct een dubbele wissel door. Tim Neggers en Teun van de Biggelaar werden vervangen door Daan Hagemeier en Koen Versteden in de 75e minuut. Er volgde nog 2 gele kaarten voor zowel Oirschot Vooruit als Veritas. De laatste wissel was in de 79e minuut, Alex van Overdijk kwam in het veld voor Jip Stam.

Het slotakkoord was voor de thuisploeg, via de opkomende back Koen van Heerebeek die met een puike voorzet Koen Versteden wist te vinden. Die kon in de 80e minuut van dichtbij afronden en voor de definitieve nekslag zorgen waardoor een 3-0 op het scorebord kwam als eindstand.

Zes punten uit de laatste 2 wedstrijden, de groen-witten kunnen weer naar boven kijken op de ranglijst. Dit resultaat smaakt naar meer!  Eerstvolgende wedstrijd is na de Carnaval, uit tegen hekkensluiter Rood Wit Veldhoven.