Google analytics Toestaan Niet toestaan

Eindelijk weer overwinning voor Oirschot Vooruit 1

5 februari 2023 18:45

0-1 zege tegen koploper Valkenswaard!

Onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Gijsbers werd dit een spannende maar zelden echt mooie wedstrijd die terecht werd gewonnen door Oirschot Vooruit. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal tikte invaller Tim Neggers de bal net langs de doelman van Valkenswaard en werd daarmee matchwinnaar.

Oirschot Vooruit begon fanatiek aan de wedstrijd en kreeg binnen 5 minuten al twee uitgelezen mogelijkheden om een doelpunt te maken. Echter steeds was het schot te zacht om de doelman te verslaan. Tien minuten later was het weer bijna raak maar ook deze kans werd gemist.  Meteen daarna kreeg Valkenswaard uit een counter een kans. Oirschot Vooruit was de voetballende ploeg en Valkenswaard richtte zich alleen op de counter. Max van de Wal speelde zich in de 30e minuut vrij maar ook zijn schot was recht op de doelman.  Hierna kregen ook Bram van Straten en Harm Ketelaars nog goede schotmogelijkheden maar ook zij konden het net niet vinden. Ruststand 0-0.

Na rust kregen we hetzelfde spelbeeld te zien met een sterker voetballend Oirschot Vooruit. Zo schoot in de 48e minuut Bram van Straten vlak voorlangs. Uit een daarop volgende counter was het keeper Niels Stockman die een onverdiende achterstand voor Oirschot Vooruit voorkwam. Tot twee maal toe stond hij goed in de baan van het schot. Na 60 minuten werden Bram Meeuwis en Jip Stam gewisseld voor Tim Neggers en Devin van de Schoot. In de 65e minuut kwam Joris Swaanen over links door en gaf de bal net niet goed voor aan de vrijstaande Bram van Straten.

Het bleef oppassen voor een uitval van Valkenswaard. Zo kregen zij een vrije trap op 20 meter van het doel maar Niels Stockman dook keurig naar de juiste hoek om de bal tegen te houden Koploper Valkenswaard raakte steeds meer geïrriteerd en bij een rare actie sloeg de spits van Valkenswaard tegen het hoofd van aanvoerder Joris Swaanen. Met tweemaal geel kon hij dus van het veld vertrekken.

Met nog 10 minuten te gaan kwam Kees de Bresser nog in het veld voor Teun Sebregts. Oirschot Vooruit ging op jacht naar de overwinning en vond deze in de 88e minuut. Na een knappe voorzet van Alex van Overdijk tikte Tim Neggers de bal voor de vallende doelman in het doel: 0-1. Het weinige publiek dat zat te verkleumen op de tribune had een leuke wedstrijd gezien met een terechte winnaar.