Google analytics Toestaan Niet toestaan

Wederom gelijkspel Oirschot Vooruit

4 december 2022 19:00

Het is Oirschot Vooruit alweer niet gelukt om 3 punten te pakken in een competitiewedstrijd dit seizoen. Tot nu toe lukte dat pas 1 keer, ongekend voor de spelersgroep, staf en vaste supporters van de groen-witten, die blijkbaar de afgelopen 10 jaar verwend zijn geweest.

Natuurlijk speelt pech af en toe een rol en ook blessures en schorsingen maken het niet makkelijker, maar toch. De verwachtingen aan het begin van het seizoen waren duidelijk hoger dan de plek op de ranglijst na vandaag.

Het goede nieuws is dat er nog altijd 14 wedstrijden te gaan zijn en daarmee nog alle kans om het tij te keren. Hier moeten we dan wel op wachten tot eind januari want na vandaag ligt het programma voorlopig stil vanwege de winterstop en de feestdagen.

Het begon zo mooi vandaag, in de 4e minuut was Max van de Wal al dicht bij een treffer maar hij miste helaas. Oirschot Vooruit begon goed aan de wedstrijd en kreeg binnen een kwartier al 4 corners maar deze leveren over het algemeen veel te weinig op, zo ook vandaag. In de 24e minuut was het NWC dat voor het eerst gevaarlijk werd maar doelman Niels Stockman was attent en wist deze poging te verijdelen. Enkele minuten later wederom een kans voor de mannen uit Asten maar het schot eindigde in het zijnet.

Een gelijke strijd totdat in de 37e minuut de bal bij Daan Hagemeier belandde, hij had gezien dat er ruimte lag voor een schot en vuurde van zo’n 25 meter afstand op doel. De bal ging via de keeper van NWC in de kruising, een prachtige goal en de 0-1 voorsprong, tevens ruststand.

Na de thee werd verder gespeeld met kunstverlichting omdat de duisternis al vroeg inviel. In de 48e minuut was Koen Versteden dicht bij de 0-2 maar zijn inzet werd knap gered door de keeper van NWC. Enkele minuten later was het wederom Koen Versteden die gevaarlijk was maar nu ging zijn schot voorlangs.

NWC werd wakker en nam het initiatief over van Oirschot Vooruit. Enkele kleine kansen maar geen echt gevaar voor het Oirschotse doel. De wedstrijd werd wat rommeliger en ook de eerste gele kaarten vielen. Aan Oirschot Vooruit zijde waren Harm Ketelaars en Jip Stam degene die op de bon gingen maar ook aan de zijde van NWC vielen 2 kaarten.

De wedstrijd werd spannender richting het einde. Oirschot Vooruit zakte steeds verder in en NWC rook kansen op de 1-1. Een mooie diepe pass op spits Youri van Brussel was de aanleiding voor de gelijkmaker. Hij was koelbloedig en schoot de bal diagonaal in het doel van Niels Stockman in de 72e minuut. Op dat moment een terechte gelijkmaker. Bijna werd de 2-1 gescoord maar het was Jip Stam die op de doellijn erger voorkwam en de bal uit het doel wist te koppen. Het slotoffensief was toch nog voor Oirschot Vooruit maar zowel Koen Versteden als Joris Swaanen zagen hun poging mislukken.

Een terechte maar teleurstellende uitslag, hopelijk gaan de punten na de winterstop alsnog binnengehaald worden. Iedereen alvast fijne feestdagen en een gezond en sportief nieuwjaar!