Google analytics Toestaan Niet toestaan

Verdiend gelijkspel tegen Mierlo Hout

20 november 2022 18:45

Onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Wendy Gijsbers werd er om 14.30 uur afgetrapt in Mierlo. Een minuut later mocht Oirschot Vooruit weer aftrappen. Dit door een
    fout in de verdediging. Spits Chafik Mezziani maakte geen fout alleen voor de keeper, 1-0 dus!
    In de 6e minuut kopte Max van de Wal uit een voorzet van Koen van Heerebeek knap in, echter doelman Milan Lebens had een knappe redding. Dat kon ook van onze eigen doelman Niels Stockman gezegd worden, hij ranselde met een sierlijke zweefduik in de 18e minuut de bal uit het doel.

Mierlo kwam 4 minuten later toch op 2-0. Een prachtige steekpass op Thom Meeuwsen die bekwaam afrondde.
    Op zich waren de ploegen aan elkaar gewaagd, doch Mierlo Hout was slagvaardiger. Een slordigheid in de verdediging van Mierlo Hout zorgde ervoor dat Max van de Wal alleen voor de keeper de aansluitingstreffer kon scoren, na 30 minuten stond het 2-1.

Dat zorgde voor meer vertrouwen waardoor er druk op het doel van de thuisclub kwam. Met succes want net voor rust scoorde Job van Gestel in de 42e minuut de 2-2. Een prachtig schot van Harm Ketelaars werd door de keeper losgelaten waarna Job van Gestel de rebound hoog in het net schoot.

De tweede helft begon het stevig te regen. De inzet van beide teams was vlijtig, het spel werd minder. Het eerste kwartier was Oirschot Vooruit beter en dat resulteerde in een prachtige goal van uitblinker Joris Swaanen in de 63e minuut, op aangeven van Koen Versteden. Het tweede kwartier was voor Mierlo Hout en Martijn van Thiel zorgde uit een rommelige situatie bij een corner voor de 3-3 in de 74e minuut.

Het laatste kwartier was spannend. Geen grote kansen meer waardoor scheidsrechter Gijsbers in de derde minuut blessuretijd affloot. Compliment voor haar optreden. Al met al een terecht gelijkspel tegen titelkandidaat Mierlo Hout! Het spel van Oirschot Vooruit was zeker het aanzien waard. Zondag thuis tegen SHH,  ook een titelkandidaat, dus een nieuwe uitdaging om de drie punten in Oirschot te behouden.