Google analytics Toestaan Niet toestaan

Wederom nederlaag voor de groen-witten

13 november 2022 18:45

Oirschot Vooruit – De Valk 1-2

Oirschot Vooruit had vandaag niet het geluk aan haar zijde en verloor de wedstrijd in de 24e minuut door een rode kaart voor Bram van Straten. In een poging om de bal te spelen, werd de tegenstander geraakt en werd de rode kaart getrokken. Oirschot Vooruit werd hierdoor gedwongen om te verdedigen en De Valk was eigenlijk niet bij machte om de verdediging te doorbreken. Dat dit toch lukte in de 51e minuut was meer geluk dan wijsheid.

De wedstrijd begon heel attractief omdat beide teams de aanval zochten. De Valk was de eerste ploeg die het net kon vinden. Na een diepe bal, kon spits Joran Vermeulen de bal over de uitkomende Niels Stockman plaatsen en zodoende in de 12e minuut de 1-0 aantekenen. Echter een minuut later was het alweer gelijk door een strak schot van Bram van Straten, 1-1.

Het spel bleef op en neer gaan en De Valk was hierbij de betere ploeg. In de 24e minuut werd Bram van Straten het veld uitgestuurd omdat hij volgens de scheidsrechter te onbesuisd inkwam. In een uiterste poging om de bal te spelen werd de tegenstander geraakt die daardoor ten val kwam. Geel was op zijn plaats maar vriend en vijand schrokken van de rode kaart.
    Hierdoor werd het voor De Valk makkelijker om te voetballen en ze kregen ook enkele kleine mogelijkheden. Dit waren meer schoten op doel dan kansen omdat Oirschot Vooruit zich terugtrok rond het eigen 16-meter gebied. Zelfs Oirschot Vooruit kreeg nog enkele kleine kansen in deze ondertal situatie maar het mocht helaas niet baten.

In de tweede helft was het weer De Valk dat het spel maakte. In de 51e minuut kreeg Brian Vermeer van De Valk de bal wat gelukkig mee uit een scrimmage en scoorde simpel de 1-2. De trainer van Oirschot Vooruit besloot om toen maar met drie spitsen te gaan spelen en wisselde achter elkaar Teun Sebregts, Koen Versteden  en Alex van Overdijk voor Jip Stam, Harm Ketelaars en Bram Meeuwis.

Omdat De Valk met de overtalsituatie geen raad wist, probeerde Oirschot Vooruit via uitvallen gelijk te maken. Vooral Jip Stam was hierbij de gevaarlijkste man die zelfs met een schot de paal raakte.  Vijf minuten voor tijd kwam nog debutant Kees de Bresser in het veld voor Max van de Wal, maar zelfs met 4 spitsen kon Oirschot Vooruit niet het nodige afdwingen. De stand veranderde niet en na 95 minuten floot de verder keurig leidende scheidsrechter Lopes voor het einde van een enerverende wedstrijd.