Google analytics Toestaan Niet toestaan

Gelijkspel tegen Hoogeloon 2-2

30 oktober 2022 18:30

Vandaag op de laatste zondag van oktober onder zomerse omstandigheden de wedstrijd tegen promovendus en streekgenoot Hoogeloon, met een aantal aanpassingen in de basis gezien het grote aantal blessures in de selectie. Er moest eigenlijk gewonnen worden vandaag om aansluiting te houden en weg te komen bij de staart van de ranglijst.

De wedstrijd stond onder leiding van de onopvallend fluitende scheidsrechter Schoenmakers. Al hoewel de meningen over de toegekende strafschop aan Hoogeloon verdeeld waren. In de 5e minuut een doelpunt van Hoogeloon na een kopbal van Sjoerd de Laat die wel heel vrij mocht inkoppen na een vrije trap, 0-1. In de 8e minuut het eerste gevaar van Oirschot Vooruit met een kansje voor Bram Meeuwis. Uit de uitbraak die daarop volgde werd ternauwernood het tweede doelpunt van Hoogeloon voorkomen.

In de 14e minuut een doelpunt van Bram van Straten die de bal oppikt van een ingooi en direct laag in de hoek schiet, 1-1. In de 26e minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Joris Swaanen die in de muur wordt getrapt. Vlak daarna een mooie actie van Devin van de Schoot echter zonder dat daar gevaar uit kwam, en aansluitend nog een kansje voor Max van de Wal die de bal echter ongelukkig raakte en langs schoot.

In de 40e minuut het volgende moment voor de goal van Hoogeloon toen Bram Meeuwis met een omhaal net niet de juiste richting kon meegeven aan de bal. Twee minuten later was het alsnog raak, een corner van Max van de Wal werd door Daan Hagemeier bij de eerste paal binnen gewerkt, 2-1, tevens de ruststand.

De tweede helft had een beetje een rommelig begin. De groen-witten wisten de bal maar moeilijk grond te spelen. In de 57e minuut een afstandsschot van Bram van Straten werd goed gepareerd door de keeper van Hoogeloon. Een minuut later werd een voorzet van Bram van Straten over het doel gekopt door Bram Meeuwis. Het bleef rommelig na rust, de eerste noemenswaardige kans halverwege de 2e  helft was een poging van Bram Meeuwis, direct daarna in de tegenaanval een kans voor Hoogeloon die de bal hoog over het doel schoten.

In de 71e minuut een dubbele wissel bij Oirschot Vooruit. Koen van Heerebeek en Jip Stam kwamen in het veld voor Devin van de Schoot en Daan Hagemeier. Oirschot Vooruit kwam echter steeds meer onder druk te staan. In de 72e minuut een scrimmage voor het doel van Oirschot Vooruit waarbij de scheidsrechter een strafschop gaf aan Hoogeloon. Deze werd ingeschoten door Yannick Sol, 2-2.

In de 84e minuut maakte jeugdspeler Hessel Kemps zijn debuut. Hij werd ingebracht voor Koen Versteden. In de 86e minuut nog een goede redding van keeper Niels Stockman na een snelle uitbraak van Hoogeloon. Oirschot Vooruit wist helaas nauwelijks nog kansen te creëren. Uiteindelijk stond aan het einde een 2-2 eindstand op het bord. De eerste helft werd er goed gevoetbald en ook strijd geleverd, de tweede helft was Hoogeloon de bovenliggende partij. Al met al een terechte uitslag.