Google analytics Toestaan Niet toestaan

Rood-Wit Veldhoven – Oirschot Vooruit 2-2

3 oktober 2021 17:45

De tweede wedstrijd van het seizoen zou er eentje worden die lang bij zal blijven. Een wedstrijd van twee ploegen die allebei vol de strijd aangingen voor de punten. Bovendien een scheidsrechter die weigerde te fluiten voor lichte overtredingen. Dus een sensationele wedstrijd met dito scoreverloop.

Al in de 1e minuut kreeg de rechtsbuiten van Rood-Wit een prima kans maar hij schoot de bal net voor langs i.p.v. in het doel.
    Een paar minuten later een vrije trap genomen door Fons Meeuwis vanaf links. De prima kopbal van Daan Hagemeier werd door de keeper tot corner gewerkt.  In de 30e minuut krijgt Daan Hagemeier een bal in de diepte gespeeld. Vanaf de achterlijn trekt hij de bal scherp voor. Diverse spelers missen de bal tot de achterin staande Bram van Straten. Die mist niet en schiet onhoudbaar binnen: 0-1.

Rood-Wit probeerde snel de achterstand weg te werken maar werd niet echt gevaarlijk. Oirschot Vooruit hield het betere van het spel en was bovendien ook feller. Vlak voor rust ging een schot van Koen van Heerebeek via de lat over. Oirschot Vooruit had eigenlijk al op een ruimere voorsprong moeten staan maar de ruststand was 0-1.

Meteen na de rust ging Oirschot Vooruit door met waar het was gebleven. In de 47e minuut kwam de bal weer hard voor de goal waar de vrijstaande Rens van Gaal de bal van twee meter voor het inschieten had. Helaas schoot hij de bal in de handen van keeper Jesse Bertrams. Die bracht de bal meteen in het spel tot bij middenvelder Gerrit Breton van Rood-Wit en die stond klaar om de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek te schieten. Dus 1-1 in plaats van 0-2.

Bram Meeuwis kwam in de 68e minuut voor Rens van Gaal in het veld. Binnen twee minuten had hij op korte afstand van de doellijn de bal voor het inschieten na opnieuw een prima voorzet, dit keer van Fons Meeuwis. Koud in het veld miste hij helaas.

De wedstrijd, voor de toeschouwers zeer aantrekkelijk, bleef op dezelfde voet doorgaan. Zowel aanvallend als verdedigend werden door beide ploegen fouten gemaakt waardoor ervoor beide ploegen diverse kansen kwamen. In de 30e minuut na rust kwam er een van afstand geplaatst keihard schot van een speler van Rood-Wit. Doelman Niels Stockman redde op sublieme wijze, maar hij kon niet verhinderen dat de omhoogvliegende bal alsnog in de rebound door Giovanni van Bladel werd binnengewerk: 2-1. Een beetje tegen de verhouding in.

Oirschot Vooruit wisselde de moegestreden Daan Hagemeier voor Gijs Sebregts in de 83e minuut. En in de 88e minuut kwam ook nog Koos Gloudemans in het veld voor Fons Meeuwis. De wedstrijd leek gestreden, maar in blessuretijd kwam er een voorzet van Koen Versteden en nu werd de bal wel door Bram Meeuwis binnengetikt. 2-2 tot opluchting en vreugde van de vele aanwezige Oirschot Vooruit supporters.

De trainer van de groen-witten werd na de wedstrijd nog gevraagd om een reactie: “Gezien de wedstrijd en vooral de kansen hadden wij verdiend te winnen, maar ik kan door de late gelijkmaker toch wel vrede hebben met deze uitslag”.