Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit – Rood Wit Veldhoven 2-1

6 juni 2022 18:00

Om 14.30 uur op 2e Pinksterdag rolde de bal terwijl het zonnetje scheen. Jan van Hout was te GAST en speelde zijn laatste wedstrijd voor het eerste elftal van de Veldhovenaren.

Het eerste kwartier waren er grote kansen voor Koen Versteden van Oirschot Vooruit en Daan Verbeek van Rood Wit V, maar beide keepers waren oppermachtig de winnaar. In de 16e minuut was het wel raak en kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een verlengde vrije trap van Bram van Straten kwam bij Daan Hagemeier die binnen tikte.

In de 28e minuut was het echter al weer 1-1. Roy Kouwenberg scoorde met een geplaatst schot in de rechter onder hoek van het Oirschotse doel. Vervolgens sloeg het weer en ook het spel om. Wind, regen en beduidend minder voetbal. Op slag van rust was er nog een schot kans voor Joris Swaanen maar het schot ging hoog over. Ruststand 1-1.

De tweede helft was Oirschot Vooruit beter zonder in eerste instantie gevaarlijk te zijn. Veel spelers werden bij beide elftallen gewisseld. Bij Oirschot Vooruit kwam Jip Stam in het veld voor Koen Versteden en Gijs Sebregts voor Daan Hagemeier. Als laatste nog Pim van de Noort voor Bram van Straten.

In het laatste kwartier komt bij Oirschot Vooruit het besef dat bij winst alsnog nacompetitie tot de mogelijkheden behoort.
    Jan van Hout krijgt namens Rood Wit V. nog de enige kans om te scoren maar helaas voor hem miste hij deze kans in het laatste optreden van zijn grootse carrière voor de Veldhovense ploeg!

Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd, minuut 84, kwam alsnog de beloning voor het betere spel van de groen-witten. Een steekbal van Joris Swaanen bereikt invaller Jip Stam, hij schiet de 2-1 binnen wat tevens de eindstand is van de wedstrijd.
    Door het verlies van concurrent Sparta ’25 speelt Oirschot Vooruit hierdoor nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Een compliment voor de spelers en staf en misschien hierdoor nog een mooi toetje van dit seizoen!

De eerste wedstrijd staat gepland voor zondag 12 juni a.s. in Meerssen tegen 2e klasser RVU. Succes mannen!