Mierlo Hout – Oirschot Vooruit 2-1

  15 mei 2022 20:15


  In de strijd om de tweede plaats boekt Mierlo Hout een belangrijke overwinning op Oirschot Vooruit.

  Het was warm op deze zondag in mei. De spelers van Oirschot Vooruit moesten zich daar kennelijk enige tijd op instellen want in een mum van tijd stonden ze met 2-0 achter. En dat zwakke begin zou ze uiteindelijk opbreken.

  In de 2e minuut al ging het mis. Een overtreding van een Oirschot Vooruit speler leverde voor Mierlo Hout een vrije trap op. Thom Meeuwsen bleek een goede trap in de benen te hebben. Hij legde de bal mooi op het hoofd van Dani Deelen en die kopte de bal hoog in het dak binnen. Een gewaarschuwd team telt voor twee, althans dat is de regel, maar dat gold niet voor Oirschot Vooruit! In de 12e minuut was het Owen Schamper die vanaf 'n meter of twintig vanaf de hoek van het strafschopgebied keeper Timen Beijes (die overigens bekwaam vaste keeper Niels Stockman verving) in de korte hoek met een mooie boogbal verraste. En weer 'n minuut later viel bijna de 3-0 te noteren maar op het nippertje wordt de bal met een sliding onderschept. 

  Hierna ging Oirschot Vooruit beter voetballen en Fons Meeuwis kopte de bal net over en Bram van Straten stuit op de keeper. Het werd een wedstrijd met vele onderbrekingen vanwege blessures. De meest ongelukkige speler was Koen van Heerebeek. Hij moest vaak opgelapt worden en haalde helaas het einde niet. Niet dat de wedstrijd onsportief was. Wel moet gezegd dat de scheidsrechter heel veel liet doorspelen. Soms is dat goed, maar soms worden daardoor de grenzen van toelaatbaar gedrag verlegd en dus overschreden. Mierlo Hout krijgt in de 24e minuut in de persoon van Jasper Lalisang nog een goede kans. Hij komt vrij voor keeper Timen Beijes maar hij onderscheidt zich met een knappe reflex. 

  Bij het opwarmen van de aarde heeft men enkele jaren geleden de "drankpauzes" uitgevonden! Na de eerste drankpauze kon Fons Meeuwis uit een mooi opgezette aanval de 1-2 met een knappe schuiver in de linkerhoek laten aantekenen. Dat was in de 34e minuut. De aanval die hieraan vooraf ging werd knap opgezet door de uitstekend spelende Harm Ketelaars. Fons Meeuwis werd vervolgens perfect ingespeeld door Max van de Wal. Tot aan de rust golfde het spel op en neer. Echt gevaarlijk werd het niet meer. Enkele schoten van beide teams gingen over of naast of waren te zwak om beide keepers te kunnen verschalken. 

  De tweede helft kenmerkte zich voornamelijk met aanvallend spel van Oirschot Vooruit en bij balverlies gevaarlijke uitvallen van Mierlo Hout.  Op het kunstgras werd een mooie en spannende wedstrijd voorgeschoteld. In de 60e minuut schoot Jasper Lalisang bij zo'n uitval van Mierlo Hout op de paal. Hier kwam Oirschot Vooruit goed weg! Namens Oirschot kregen Fons Meeuwis en Bram van Straten nog kansen op de 2-2 maar het zat er niet in. Omdat Oirschot Vooruit méér op de aanval ging spelen kreeg Mierlo Hout uiteindelijk nog de beste kansen. 

  In de 75e minuut is er een opstootje waarbij Harm Ketelaars de gele kaart kreeg. Ook de ingevallen Daan van Nunen kreeg nog de gele prent te zien. Hij was in het veld gekomen voor de ongelukkige Koen van Heerebeek en ook Daan Hagemeier zou nog invallen voor Teun van de Biggelaar. Pas in de 83e minuut volgt de tweede drankpauze.

  Een uitval van Mierlo Hout in de eindfase waarbij 2 spelers uiteindelijk vrij komen voor keeper Timen Beijes levert geen goal op. Hij strekt zijn armen en verwerkt de ingeschoten bal tot corner. Deze corner levert niets op. Door de hitte en vanwege de geleverde inspanningen was de energie-tank bij de meeste spelers leeg.  De wedstrijd ebde naar het einde. Scheidsrechter Wessel Timmers floot af zonder er veel blessuretijd bij te tellen. 

  Oirschot Vooruit zakt door deze nederlaag naar de vierde plaats en ziet een eventuele nacompetitie aan de horizon verdwijnen? Of is dit een te voorbarige conclusie met nog 3 wedstrijden te spelen … We blijven hoop houden op een mooi toetje van dit seizoen.
   
  Delen