De passant: "Uitzicht"

  8 mei 2022 10:00


  Een uitzicht of panorama is een beeld dat men kan zien vanaf een hooggelegen locatie. Het inspireert kunstschilders tot het schilderen van een genreschilderij. Nu we volop in het voorjaar zitten met frisse kleuren in de natuur kunnen we genieten van mooie uitzichten in de natuur. Als het even tegen zit moet je altijd maar denken dat er uitzicht is op betere tijden. Momenteel is er veel ellende in de wereld en een oorlog houdt ons allen in zijn greep en uitzicht op een snelle oplossing is er helaas niet.

  Terug naar het voetbal. In de Premieur league in Engeland  is de strijd om de titel ongekend spannend. Na het gelijkspel van Liverpool tegen Tottenham Hotspur heeft Manchester City het beste uitzicht op de titel. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft manager Jurgen Klopp van Liverpool erin geloven. Maar dat zou iedere trainer doen denk ik. Pas na de laatste wedstrijd weet je waar je staat en tot die tijd moet je altijd in je team geloven.

  Bij Manchester United zijn de verwachtingen voor komend seizoen hoog gespannen. Door het verlies afgelopen zaterdag uit bij Brighton is de ploeg uitgeschakeld voor deelname aan de Champions League. Geen goed vooruitzicht voor aankomend trainer Eric Ter Hag, die Fred Rutten polste om assistent te worden van hem in Manchester. Beide zijn tukkers, vandaar. Fred Rutten kiest ervoor om assistent te worden van Ruud van Nistelrooy, de toekomstige trainer van PSV. Na een gesprek met Van Nistelrooy ziet Rutten betere uitzichten dan in Manchester. Mijn gevoel zegt hetzelfde. Als de resultaten tegenvallen in Manchester is er natuurlijk de kans dat Ter Hag de Kerst niet haalt. Maar dat uitzicht ligt nog ver voor ons.

  FC Eindhoven kent een opmerkelijk goed seizoen en met een derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie doet de ploeg van succestrainer Rob Penders mee aan de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie. Wat een vooruitzicht is dat toch voor de volksclub uit het stadsdeel Stratum. FC Eindhoven heeft zich inmiddels al versterkt met Yassine Azzagari, een 20 jarige Marokkaanse middenvelder van NAC Breda, die na een succesvol begin daar nu niet meer kan rekenen op een basisplaats in Breda. Natuurlijk is het ook geen onbekende van Rob Penders die zelf ook een NAC-verleden heeft.

  Tot slot is er in Duitsland de terugkeer van Schalke 04 uit Gelsenkirchen naar de Bundesliga. Degene die er altijd uitzicht heeft op een basisplaats is de  25 jarige Nederlander Thomas Ouwejan. Er zijn vele Nederlandse voetballers actief op de verschillende niveaus in de buitenlandse competities. Alleen hebben we dat niet altijd in het zicht. Ik zeg altijd maar zo geniet van een mooi uitzicht, want het kan ooit snel weer verdwijnen.

  De Passant
  Delen