De passant: "Afscheid"

  30 april 2022 10:30


  Afscheid kan het moment zijn dat je iemand groet als je weggaat, of je vertrekt, gaat uiteen. Ook als iemand komt te overlijden neem je afscheid. Een begrafenis of crematie kan nog zo persoonlijk zijn, degene die achterblijft blijft zitten met de leegte die de ander achterlaat. We leven in een hectische maatschappij en zaken passeren elkaar in een rap tempo, maar emotie en gevoelens staan daar buiten. Niemand kan voor een ander bepalen wanneer je bepaalde zaken emotioneel hebt verwerkt. Op 25 april overleed Henny Vrienten op 73 jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Vrienten is geboren op 27 juli 1948 in Hilvarenbeek en was een componist, gitarist en pianist. Bij het grote publiek was hij vooral bekend als leadzanger van de band Doe Maar die menig tienerhart bij de meiden op hol sloeg.


  Johan Derksen is een oud voetballer van Veendam, maar werd natuurlijk bekend door zijn televisieoptredens op de commerciële zenders: Voetbal Inside en Veronica Inside. Hij schuwt scherpe uitspraken niet en die lokken dan ook weer een reactie op. Dat is goed als dat binnen de fatsoensnormen blijft, maar afgelopen week ging hij toch echt veel te ver toen hij het had over zijn jeugdzonden in de  jaren 70. Hij betrekt hierbij ook nog eens oud keeper Dick  Ploeger die toen 17 jaar was en net als Derksen een voorliefde voor de Blues heeft. Ploeger kan zich totaal niet vinden in het verhaal van Derksen en vindt het goed dat er afscheid is genomen van Johan Derksen op televisie. Hoe zo`n afscheid tot stand komt is niet van belang, als hij maar nooit meer terugkeert in de media.

  Op vrijdag 29 april was er de thuiswedstrijd van FC Eindhoven tegen nummer 1 FC Emmen. FC Eindhoven draait een ongekend goed seizoen en staat op de derde plaats. Er werd ook nog eens gewonnen van FC Emmen met 1-0, maar omdat Volendam zijn wedstrijd verloor werd FC Emmen na een jaar afwezigheid uit de Eredivisie kampioen en kan het zich gaan opmaken voor een pittig seizoen in de Eredivisie.

  Terug naar Oirschot waar het seizoen nog niet ten einde is. Het eerste elftal draait een prima seizoen en staat op een plaats die in aanmerking komt voor de nacompetitie. Hoe er ook afscheid wordt genomen van dit seizoen, de ploeg heeft twee keer gewonnen van de Beerse Boys dus er kan op een waardige manier afscheid worden genomen.

  De Passant   
  Delen